Balanceren

Door te balanceren wordt voorkomen dat de autoband en wiel combinatie trillingen (in de auto en/of het stuur) doorgeeft, wat erg hinderlijk kan zijn maar ook extra slijtage aan de wielophanging, banden en wiellagers veroorzaakt. Balanceren gebeurt door middel van gewichtjes aan het wiel vast te maken. De onbalans wordt door een balanceermachine gemeten. Deze geeft vervolgens aan waar de gewichtjes moeten komen.

 

Bandenwissel

Boven de 7 graden is de temperatuur voor zomerbanden, onder de 7 graden is de temperatuur voor winterbanden. We kunnen u complete set wisselen, of als u losse banden heeft doen we dat natuurlijk ook.

 

Opslag

We kunnen ook uw banden of complete sets met velg en al opslaan in onze winkel. Dus u hoeft zelf niet te gaan sjauwen met de banden. 

 

Banden reparatie

We kunnen u lekke banden reparen door middel van een prop, of van binnenuit door middel van een pleister of paraplu. 

 

Stikstof

De voordelen van stikstof in de banden zijn, dat de band niet uitzet door warmte, stikstof reageert minder op temperatuurverschillen. Je banden gaan dus minder snel slijten door spanningsverlies.

 

Tpms

Tpms sensoren geven de bandenspanning en soms ook de bandenteperatuur door aan de auto. Wij kunnen tpms sensoren leveren voor vrijvel iedere auto. Tevens kunnen we ook tpms sensoren repareren.

Banden & Wiel service